vineri, 6 ianuarie 2012

Tarta cu branza si fructe de padure



Reteta acestei superbe tarte o am de aici
Aluatul:
250 g faina
2 linguri zahar
125 g unt moale
1 ou
1 zahar vanilat

Umplutura:
500 g branza de vaci
300 g fructe de padure
180 g zahar
3 oua
60 g amidon 
1 lingura coaja de lamaie (razuita)

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si framantam pana devine compact, apoi framantam putin si pe masa de lucru. Îi dam forma de bila, dam la rece 20 de minute.
Întindem aluatul între doua foi de hartie de copt, dupa care îl asezam în tava unsa cu unt. Întepam cu furculita si dam tava în cuptorul preîncalzit la 200 ° timp de 7-8 minute.

Pentru umplutura batem ouale cu zaharul, pana îsi tripleaza volumul; adaugam brînza de vaci si coaja de lamaie, amestecand in continuare. Punem si amidonul, dupa care mixam bine.
Punem jumatate din umplutura peste aluatul putin copt. Presaram fructe de padure (proaspete sau congelate) deasupra dupa care turnam si restul cremei. Nivelam si dam tava acoperita cu folie de aluminiu, în cuptorul preincalzit la 200° timp de 20 minute.
Descoperim tava, coborîm temperatura la 170° si mai lasam înca 30-40 minute.
Acestea sunt instructiunile teoretice, dar daca nu aveti cuptor electric, important e ca tarta sa fie rumena si stabila la mijloc daca o scuturati.





Tarta are un aspect rustic si un gust foarte aromat!
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu