Reteta acestei superbe tarte o am de aici.
Aluatul:
250 g faina
2 linguri zahar
125 g unt moale
1 ou
1 zahar vanilat
Umplutura:
500 g branza de vaci
300 g fructe de padure
180 g zahar
3 oua
60 g amidon
1 lingura coaja de lamaie (razuita)
Se amesteca toate
ingredientele pentru aluat si framantam pana devine compact, apoi framantam putin si pe masa de
lucru. Îi dam forma de bila, dam la rece 20 de minute.
Întindem aluatul între doua
foi de hartie de copt, dupa care îl asezam în tava unsa cu unt. Întepam cu
furculita si dam tava în cuptorul
preîncalzit la 200 ° timp de 7-8 minute.
Pentru umplutura batem ouale
cu zaharul, pana îsi tripleaza volumul; adaugam brînza de vaci si coaja de
lamaie, amestecand in continuare. Punem si amidonul, dupa care mixam bine.
Punem jumatate din umplutura peste aluatul putin copt. Presaram fructe de padure (proaspete sau congelate) deasupra dupa care turnam si restul
cremei. Nivelam si dam tava acoperita cu folie de aluminiu, în cuptorul preincalzit la 200° timp de 20 minute.
Descoperim tava, coborîm
temperatura la 170° si mai lasam înca 30-40 minute.
Acestea sunt instructiunile
teoretice, dar daca nu aveti cuptor electric, important e ca tarta sa fie
rumena si stabila la mijloc daca o scuturati.
Tarta are un aspect rustic si un gust foarte aromat!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu