miercuri, 4 ianuarie 2012

Primul tort cu trandafiri si reteta pastei de zahar

Daca tot suntem la capitolul premierelor, va prezint si primul tort cu trandafiri.

Am folosit pasta de zahar facuta de mine, dupa reteta d-nei Viorica Dinu. Dupa cum va spuneam, am incercat si alte retete de fondant, dar aceasta este cea mai maleabila. Sunt foarte multumita de felul in care se lucreaza cu ea.

Pentru cei interesati, va incurajez sa faceti aceasta pasta de zahar, este foarte usor.
Aveti nevoie de:
  • o lingurita gelatina fin maruntita
  • 60 ml apa
  • doua linguri de miere de salcam
  • 50 g amidon
  • 50 g ulei de palmier
  • 600-650 g zahar praf cumparat ( Coronita sau Margaritar)
Pentru  inceput hidratati gelatina in apa, o lasati sa se "umfle" aproximativ 10 minute, apoi o topiti pe aburi (sau in cuptorul cu microunde) impreuna cu mierea. Va sugerez sa nu inlocuiti ingredientele, deoarece nu cred ca veti obtine rezultate prea bune. Atat mierea de salcam, cat si uleiul de palmier nu au nici miros, nici culoare de aceea sunt cele mai potrivite. Lasam putin la racorit compozitia, apoi adaugam uleiul (care ar trebui sa fie in stare semi-solida)

Intr-un castron punem 2 linguri de zahar praf (din cei 650 g), amidonul si amestecul de gelatina, miere, ulei si amestecam cu o spatula de silicon. Apoi adaugam treptat restul de zaharul praf si mixam cu paletele pentru aluat. Pentru inceput punem doar 600 g de zahar, apoi probam cu degetul daca e lipicioasa pasta si daca e nevoie, mai adaugam zahar.
Pasta se poate folosi pe loc sau ulterior, daca o pastram la rece, invelita in folie de plastic.
Recomandarea mea e sa o faceti cu o zi (sau chiar mai mult timp) inainte, o pastrati in frigider,iar in momentul utilizarii se scoate de la rece o ora inainte si o framantam din nou, pana obtinem consistenta potrivita.

Colorantii folositi de mine sunt comandati de pe http://lumeabasmelor.ro si sunt coloranti gel de la Wilton.

Un comentariu:

  1. MULTUMESC FRUMOS PENTRU RETETA DE PASTA CARE AM TOT CAUTAT_O.FELICITARI PENTRU TORT!!!!TORINA

    RăspundețiȘtergere