Am folosit pasta de zahar facuta de mine, dupa reteta d-nei Viorica Dinu. Dupa cum va spuneam, am incercat si alte retete de fondant, dar aceasta este cea mai maleabila. Sunt foarte multumita de felul in care se lucreaza cu ea.
Pentru cei interesati, va incurajez sa faceti aceasta pasta de zahar, este foarte usor.
Aveti nevoie de:
- o lingurita gelatina fin maruntita
- 60 ml apa
- doua linguri de miere de salcam
- 50 g amidon
- 50 g ulei de palmier
- 600-650 g zahar praf cumparat ( Coronita sau Margaritar)
Intr-un castron punem 2 linguri de zahar praf (din cei 650 g), amidonul si amestecul de gelatina, miere, ulei si amestecam cu o spatula de silicon. Apoi adaugam treptat restul de zaharul praf si mixam cu paletele pentru aluat. Pentru inceput punem doar 600 g de zahar, apoi probam cu degetul daca e lipicioasa pasta si daca e nevoie, mai adaugam zahar.
Pasta se poate folosi pe loc sau ulterior, daca o pastram la rece, invelita in folie de plastic.
Recomandarea mea e sa o faceti cu o zi (sau chiar mai mult timp) inainte, o pastrati in frigider,iar in momentul utilizarii se scoate de la rece o ora inainte si o framantam din nou, pana obtinem consistenta potrivita.
Colorantii folositi de mine sunt comandati de pe http://lumeabasmelor.ro si sunt coloranti gel de la Wilton.
MULTUMESC FRUMOS PENTRU RETETA DE PASTA CARE AM TOT CAUTAT_O.FELICITARI PENTRU TORT!!!!TORINA
RăspundețiȘtergere