miercuri, 3 iulie 2013

Nucina



Aceasta este una din cele mai fine prajituri cu nuca din cate am gustat,
merita s-o incercati!

Aveti nevoie de:

o foaie de napolitana

Crema caramel:
2 oua
100 g zahar
120 g zahar (care se va carameliza)
120 g unt
100 nuca taiata
100 g biscuiti sfarmati

Blat 1:
3 albusuri
150 g zahar pudra
150 g nuca macinata
o lingura cacao

Blat 2:
5 albusuri 
15 linguri zahar pudra
o lingura otet

Crema :
8 galbenusuri
10 linguri zahar
250 g unt
100 g ciocolata topita



Facem intai blatul 1, mixam bine albusele cu zaharul; cand obtinem o bezea tare, adaugam nuca macinata si o lingura de cacao, apoi omogenizam usor cu o spatula; se coace la foc mediu, pana trece testul scobitorii (20-25 minute);

Blatul 2 e de fapt o bezea simpla, batem bine albusele cu zaharul, adaugam si lingura de otet si o coacem la foc mic spre mediu, pana devine aurie;

Ne ocupam apoi de crema caramel:
Caramelizam 120 g zahar;
se bat separat 2 oua intregi cu 100 g zahar, care se toarna peste zaharul topit;
se adauga apoi untul si se fierbe incet pana se ingroasa;
la final adaugam nuca taiata si biscuitii sfarmati,

Turnam imediat crema caramel peste foaia de napolitana si apoi asezam blatul 1.
Preparam apoi crema 1 din cele 8 galbenusuri amestecate
cu 10 linguri de zahar pe aburi, pana se ingroasa;
cand se racesc, se amesteca cu 250 g unt;
jumatate din aceasta crema o asezam peste blatul 1, apoi asezam blatul 2 si apoi  adaugam ciocolata topita in crema ramasa;
peste aceasta radem putina ciocolata si ...
Pofta buna!





2 comentarii: