Nu cunosc originea retetei acestor cornulete, dar cert este ca sunt foarte apreciate oriunde ajung sa fie gustate.
Pentru aluat, avem devoie de:
500 ml lapte
3 linguri de zahar
o lingurita de sare
2 lingurite de drojdie uscata
un ou intreg si un galbenus
200 ml ulei
1 kg faina
Pentru umplutura:
80 g unt
300 g ceapa
300 g carne tocata
2 linguri de pesmet
un ou
Laptele se amesteca cu zaharul, sarea, drojdia, oul si galbenusul (albusul il pastram pentru finisat), uleiul si apoi se lasa la crescut 30-60 minute. Compozitia nu va creste la propriu, dar veti observa ca se formeaza mici bule de aer la suprafata lui. Apoi se framanta cu un kg de faina; nu are nevoie de multa framantare, doar cat sa se omogenizeze si sa formeze o bila compacta. Se mai lasa 30 minute sa creasca.
Intre timp pregatim umplutura de carne: topim untul intr-o tigaie, calim ceapa, adaugam carnea si cand e prajita adaugam pesmetul, un ou batut si condimente dupa bunul plac.
Aluatul se intinde pe masa de lucru infainata, se taie patrate, se umplu cu carne si se formeaza cornulete care se aseaza apoi intr-o tava tapetata cu hartie se copt. Aveti grija sa intindeti foarte bine aluatul, in caz contrar cornuletele vor creste mult prea mari in timpul coacerii. Se pensuleaza cu albus batut si se dau la cuptor, la foc mediu, pentru 20-25 minute, in functie de fiecare cuptor.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu