marți, 17 aprilie 2012

Foi cu miere, smantana , nuca



Inca o prajitura a copilariei multora dintre noi, cred. Este o varianta mai pe gustul meu a foilor cu miere.

Pentru foi, avem nevoie de:
500 g faina
250 g zahar
3 linguri cu miere
3 oua
100 g nuca macinata
o lingura bicarbonat

Pentru crema:
150 g zahar
150 g nuca macinata
500 g smantana
putin rom

Din ingredientele pentru foi facem un aluat, care trebuie framantat doar pana la omogenizare, apoi il rasturnam pe un plan de lucru bine infainat, il impartim in 4 bilute, pe care le intindem pe dosul tavii. Eu am folosit niste plansete de silicon, pe care am intins aluatul, apoi l-am transferat in tava, simplu si usor!

La crema, lucrurile stau la fel de simplu: batem smantana (care trebuie sa fie naturala si proaspata) cu zaharul, adaugam nuca si romul si incepem asamblarea prajiturii, dupa clasicul model: foaie, crema, foaie, crema...de 4 ori! :)

Pofta buna!


4 comentarii:

  1. Nu ai folosit cam mult zahar la foi? cred ca ies foarte dulci, mai ales ca mai e si mierea pe acolo..De asemenea, zaharul stiu ca face foile cam crocante. In fotografie arata pufoase, e cumva greseala la ingrediente? Vreau sa incerc reteta si astept raspunsul tau. Multumesc!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Eu am folosit 250 g si gustul final e ok, mai ales daca folosesti smanatana naturala , care e acrisoara si care, de asemenea , inmoaie foile. Tu poti insa sa reduci din cantitate, daca ti se pare prea dulce, mai am si eu obiceiul asta! :) sa-mi spui cum ti-a iesit!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Buna ziua! Va rog sa specificati ce fel de tava ati folosit(dimensiuni)! Va multumesc!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Buna! tava mea are dimensiuni de 25/35, dar recunosc ca m-am chinuit putin sa le intind atat de subtiri, poate ar merge ceva mai mult aluat....

    RăspundeţiȘtergere