Inca o prajitura a copilariei multora dintre noi, cred. Este o varianta mai pe gustul meu a foilor cu miere.
Pentru foi, avem nevoie de:
500 g faina
250 g zahar
3 linguri cu miere
3 oua
100 g nuca macinata
o lingura bicarbonat
Pentru crema:
150 g zahar
150 g nuca macinata
500 g smantana pentru frisca
putin rom
La crema, lucrurile stau la fel de simplu: batem smantana (care trebuie sa fie naturala si proaspata) cu zaharul, adaugam nuca si romul si incepem asamblarea prajiturii, dupa clasicul model: foaie, crema, foaie, crema...de 4 ori! :)
Pofta buna!
Nu ai folosit cam mult zahar la foi? cred ca ies foarte dulci, mai ales ca mai e si mierea pe acolo..De asemenea, zaharul stiu ca face foile cam crocante. In fotografie arata pufoase, e cumva greseala la ingrediente? Vreau sa incerc reteta si astept raspunsul tau. Multumesc!
RăspundețiȘtergereEu am folosit 250 g si gustul final e ok, mai ales daca folosesti smanatana naturala , care e acrisoara si care, de asemenea , inmoaie foile. Tu poti insa sa reduci din cantitate, daca ti se pare prea dulce, mai am si eu obiceiul asta! :) sa-mi spui cum ti-a iesit!
RăspundețiȘtergereBuna ziua! Va rog sa specificati ce fel de tava ati folosit(dimensiuni)! Va multumesc!
RăspundețiȘtergereBuna! tava mea are dimensiuni de 25/35, dar recunosc ca m-am chinuit putin sa le intind atat de subtiri, poate ar merge ceva mai mult aluat....
RăspundețiȘtergere