Daca si voi va ganditi deja la ce bunatati veti face de Paste, va propun o prajitura cu cocos si visine, una din combinatiile noastre preferate.
M-am inspirat de aici.
Ingrediente
Blat:
6 oua
300 ml lapte
200 ml ulei
220 g faina
300 g zahar
70 g cacao
un praf de copt
un zahar vanilat
6 oua
300 ml lapte
200 ml ulei
220 g faina
300 g zahar
70 g cacao
un praf de copt
un zahar vanilat
Crema:
150 g ciocolata alba
100 g nuca de cocos
500 ml lapte
2 galbenusuri
1 lingura amidon
150 g zahar
2 linguri miere
300 ml frisca lichida
15 g gelatina
300 ml frisca lichida
15 g gelatina
lichior de cocos
un compot de visine
Mod de preparare:
Blat:
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi se adauga uleiul, laptele si vanilia. Se mai adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in prima compozitie.
Se fac doua blaturi.
Se foloseste o tava dreptunghiulara (normala) tapetata cu hartie de copt.
Mod de preparare:
Blat:
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi se adauga uleiul, laptele si vanilia. Se mai adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in prima compozitie.
Se fac doua blaturi.
Se foloseste o tava dreptunghiulara (normala) tapetata cu hartie de copt.
Se coace pentru 10-15 minute, la temperatura medie.
Crema:
Laptele si nuca de cocos se pun la fiert pana dau un clocot, apoi se strecoara. Laptele se pune din nou pe foc impreuna cu ciocolata pana ce aceasta se topeste.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga vanilia si amidonul; la final se adauga laptele. Compozitia rezultata se pune din nou in cratita si se pune pe foc mic, pana se ingroase; se lasa deoparte sa se racoreasca.
Gelatina se hidrateaza in 3 lg de apa rece, apoi se adauga aprox 100 ml lichior de cocos, se dizolva cateva secunde la microunde si
se incorporeaza in crema de cocos.
Crema se lasa la racit apoi se adauga frisca batuta bine cu doua linguri de miere.
Crema:
Laptele si nuca de cocos se pun la fiert pana dau un clocot, apoi se strecoara. Laptele se pune din nou pe foc impreuna cu ciocolata pana ce aceasta se topeste.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga vanilia si amidonul; la final se adauga laptele. Compozitia rezultata se pune din nou in cratita si se pune pe foc mic, pana se ingroase; se lasa deoparte sa se racoreasca.
Gelatina se hidrateaza in 3 lg de apa rece, apoi se adauga aprox 100 ml lichior de cocos, se dizolva cateva secunde la microunde si
se incorporeaza in crema de cocos.
Crema se lasa la racit apoi se adauga frisca batuta bine cu doua linguri de miere.
Se lasa la racit 30 minute in frigider.
Asamblare: un blat insiropat cu zeama de visine
visine din compot
3/4 din crema
blatul al doilea insiropat
crema ramasa
fulgi de nuca de cocos
Pofta buna!
It's going to be end of mine day, however before ending I am reading this enormous post to increase
RăspundețiȘtergeremy know-how.
Visit my website; unique wedding cake topper
Imi spui te rog dimensiunile tavii folosite ?
RăspundețiȘtergereEste delicioasa! A fost foarte apreciata.
RăspundețiȘtergere