sâmbătă, 11 februarie 2012

Negresa cu visine



Prajitura aceasta face parte din categoria "simple si bune". Cu un efort minim obtineti o prajitura delicioasa; cel putin din punctul meu de vedere combinatia de ciocolata cu visine e ideala.

Ingrediente:
500g zahar
4 linguri cacao
200 g unt
200 ml lapte
4 oua
200 g faina
un praf de copt
visine (din compot sau congelate)
100 g ciocolata

Pentru inceput topim intr-o cratita untul cu zaharul, cu cocoa si cu laptele; dupa ce se omogenizeaza si da un clocot, oprim focul si le lasam la racit. Pastram 3/4 cana din acest  sirop pentru glazura. Cand restul compozitiei s-a racit, adaugam rand pe rand 4 galbenusuri, faina amestecata in prealabil cu pragul de copt si albusurile batute bine.
Asezam compozitia intr-o tava unsa cu unt, presaram visine si dam la cuptor, la foc mediu timp de 25-30 minute, pana trece testul scobitorii. Cat timp prajitura e la cuptor, pregatim siropul, adica incalzim siropul ramas (acel 3/4 de cana) cu o ciocolata. Acest sirop il turnam fierbinte peste prajitura proaspat scoasa din cuptor. Lasam sa se raceasca si apoi o taiem cuburi. O puteti orna cu ciocolata alba, sau putina frisca. Eu am lasat-o simpla, ca e perfecta (prin gust ) si asa!
Pofta buna!

Iar daca vreti s-o transformati intr-o prajitura mai festiva, ii asezati un mot de frisca ca in imaginea de mai jos! :)




4 comentarii:

  1. Rebe, 500 gr zahar e corect scris in reteta? Ca mie mi se pare cam mult :)
    Sunt Petronela Marisescu

    RăspundețiȘtergere
  2. E corect Petronela, doar ca si eu mai reduc pana la 400 g de cele mai multe ori! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Se opreste pt.glazura 3/4 din intreaga compozitie sau dintr-o cana, ce fel de cana?

    RăspundețiȘtergere