joi, 26 ianuarie 2012

Chec cu morcovi



Multa vreme am fugit de dulciurile cu morcovi. Mi se parea ca suna ciudat, dar n-am stiut ce pierd.
Acest chec, de exemplu, e foarte aromat si daca l-ati gusta (fara sa-i stiti denumirea), nu cred ca ati ghici ca are morcovi in compozitie.

Asadar, avem nevoie de:
1,1/4 cupe ulei
2 cupe zahar
5 oua
3 cupe faina
1 praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita scortisoara
sucul de la 2 portocale
2 morcovi
un mar

Uleiul se mixeaza cu zaharul, se adauga unul cate unul ouale, mixand in continuare. Adaugam si faina amestecata in prealabil cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara, apoi sucul de portocale, marul si morcovii rasi.
Se aseaza in 2 forme de chec si se coace, in cuptorul preincalzit, la 180 grade, timp de 45 minute. Cel mai simplu e sa faceti testul scobitorii: daca scobitoarea ramane curata, checul e gata!
Asta e tot!
Pofta buna!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu