Chiar daca denumirea ar putea sa va induca in eroare, acest preparat nu seamana deloc cu ceea ce suntem noi obisnuiti sa numim "clatite". Sunt mai degraba niste lipii crocante, sarate, care se desfac in foite, de origine chineza....o gustare excelenta.
Avem nevoie de:
400 g faina alba
250 ml apa clocotita
doua legaturi de ceapa verde
sare
ulei
Noi le-am servit cu sos tzatziki si gratar!
Pofta buna!
Se face un aluat din faina si apa clocotita; cand apa incepe sa fiarba o turnam treptat peste faina. Pentru inceput amestecam cu telul in forma de para, apoi continuam cu mana pana obtinem o bila elastica, asemanatoare aluatului pentru taietei.
Infasuram bila in folie si o lasam 30 de minute. Dupa acest timp, pudram bila cu faina si rupem bilute (mie mi-au iesit 12) pe care la aplatizam usor cu mana, apoi le intindem cu facaletul cat de subtire putem ( ar trebui sa devina transparenta). Foaia obtinuta o pensulam cu ulei, o pudram cu sare si presaram coditele de ceapa maruntite.
Rulam foaia si strangem bine capetele, apoi o rulam din nou in forma de cochilie (in imagini se vede mai bine). Pudram din nou cu faina si aplatizam cochilia.
Acum putem incepe sa le prajim, pe masura ce le intindem, intr-o tava de teflon pensulata cu ulei; se prajesc pe fiecare parte, pana se rumenesc.
Noi le-am servit cu sos tzatziki si gratar!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu