sâmbătă, 12 mai 2012

Charlotte


Sau sarlota ....cu lamaie de data aceasta....
Este o prajitura foarte usoara, racoroasa, parca special conceputa pentru aceasta perioada; si, ca bonus, nici nu trebuie sa pornim cuptorul!

Ingrediente:
300 g piscoturi
500 g mascarpone
80 g zahar pudra
o lamaie verde
400 ml frisca lichida

Se mixeaza branza cu zaharul si apoi adaugam sucul unei lamai verzi si coaja rasa. Batem frisca si amestecam cele doua compozitii (frisca si branza). Intr-o forma de sarlota (sau orice oala), de 15 cm diametru aranjam piscoturi pe margini, asezam crema, iar deasupra aranjam iar piscoturi. O lasam la rece cateva ore, apoi o rasturnam si o ornam simplu, presarand niste coaja de lamaie verde, sau cu un dui stea, formam niste rosete.
Am fost placut surpinsa de calitatea acestei creme, atat gustul cat si consitenta au fost la superlativ; cu siguranta o voi folosi pe viitor la cupcakes. Initial, cand am vazut reteta, ma intrebam cum se va intari crema fara gelatina, dar zeama de lime a facut toata treaba: cand am adaugat-o branzei mascarpone, aceasta s-a intarit instant!

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu