marți, 17 aprilie 2012

Foi cu miere, smantana , nuca



Inca o prajitura a copilariei multora dintre noi, cred. Este o varianta mai pe gustul meu a foilor cu miere.

Pentru foi, avem nevoie de:
500 g faina
250 g zahar
3 linguri cu miere
3 oua
100 g nuca macinata
o lingura bicarbonat

Pentru crema:
150 g zahar
150 g nuca macinata
500 g smantana pentru frisca
putin rom

Din ingredientele pentru foi facem un aluat, care trebuie framantat doar pana la omogenizare, apoi il rasturnam pe un plan de lucru bine infainat, il impartim in 4 bilute, pe care le intindem pe dosul tavii. Eu am folosit niste plansete de silicon, pe care am intins aluatul, apoi l-am transferat in tava, simplu si usor!

La crema, lucrurile stau la fel de simplu: batem smantana (care trebuie sa fie naturala si proaspata) cu zaharul, adaugam nuca si romul si incepem asamblarea prajiturii, dupa clasicul model: foaie, crema, foaie, crema...de 4 ori! :)

Pofta buna!


4 comentarii:

  1. Nu ai folosit cam mult zahar la foi? cred ca ies foarte dulci, mai ales ca mai e si mierea pe acolo..De asemenea, zaharul stiu ca face foile cam crocante. In fotografie arata pufoase, e cumva greseala la ingrediente? Vreau sa incerc reteta si astept raspunsul tau. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am folosit 250 g si gustul final e ok, mai ales daca folosesti smanatana naturala , care e acrisoara si care, de asemenea , inmoaie foile. Tu poti insa sa reduci din cantitate, daca ti se pare prea dulce, mai am si eu obiceiul asta! :) sa-mi spui cum ti-a iesit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua! Va rog sa specificati ce fel de tava ati folosit(dimensiuni)! Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna! tava mea are dimensiuni de 25/35, dar recunosc ca m-am chinuit putin sa le intind atat de subtiri, poate ar merge ceva mai mult aluat....

    RăspundețiȘtergere