Ingrediente:
300 miez de dovleac
200 g zahar
o lingurita scortisoara
o vanilie
100 g unt
2 oua
200 g faina
un praf de copt
putina sare
150 g iaurt
zeama unei portocale
putin gem de caise
250 g mascarpone
2 linguri zahar pudra
200 ml frisca lichida
Amestecam dovleacul razuit cu 150 g zahar si il calim pana scade zeama lasata.
Se adauga scortisoara si vanilia si se lasa la racit.
Se bate untul cu 50 g zahar, apoi adaugam ouale pe rand, faina amestecata cu praful de copt si sarea. Incorporam si dovleacul racit (lasam o lingura buna pentru crema) si iaurtul.
Se aseaza aluatul in forme si coacem la foc mediu, timp de 25 minute, aproximativ.
Briosele obtinute le lasam la racorit, apoi le taiem un mic capacel deasupra si le insiropam cu zeama de portocala + 100 ml apa fiarta cu o lingura de zahar.
In capacelul taiat asezam cate o lingurita de gem de caise, apoi crema, care o preparam amestecand frisca batuta bine cu zaharul pudra, cu branza mascarpone si cu dovleacul ramas.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu