Una din retetela la care imi sta de foarte mult timp gandul cea de estonian kringel, de la Ana Maria Ciolacu, detinatoarea unui blog culinar de nota 10. Tocmai de aceea va sfatuiesc si cititi reteta ei, e foarte explicita, iar pozele sunt de-a dreptul apetisante.
Reteta e foarte simpla, eu am dublat-o si bine am facut :)
Pentru o portie aveti nevoie de:
120 ml lapte caldut
1 lingurita zahar sau miere
1 galbenus
30 g unt
un praf de sare
15 g drojdie
300 g faina
Pentru uns:
50 g unt
3 linguri zahar
1-2 lingurite scortisoara
1 lingurita zahar sau miere
1 galbenus
30 g unt
un praf de sare
15 g drojdie
300 g faina
Pentru uns:
50 g unt
3 linguri zahar
1-2 lingurite scortisoara
Pentru inceput se dizolva zaharul si drojdia in laptele caldut si se lasa cateva minute pana face bule la suprafata. Apoi se adauga galbenusul, untul topit si arcit , faina si sarea. Obtinem un aluat mai dur, pe care il framantam cam 10 minute. Il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul (1-2 ore), apoi il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, il ungem cu untul amestecat cu zahar si scortisoara (lasm putin pentru uns deasupra), apoi il rulam, il taiem de-a lugul cu un cutit bine ascutit, il impletim si apoi formam o coronita. Se unge cu untul ramas si se da la cuprorul preincalzit la 200 grade pentru 20-25 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu