sâmbătă, 9 iunie 2012

Cake Pops


Un dulce pe care am vrut demult sa-l incerc, foarte potrivit pentru mesele de dulciuri sau pentru aniversari la care aveti copii invitati.

Avem nevoie de un blat care sa contina unt,  250-300 g crema de branza de tip philadelphia sau mascarpone,  400 g ciocolata pentru garnisit si bete pentru acadele.

Blat:

200 g unt
250 g zahar
4 oua
zahar vanilat
400 g faina
150 ml lapte
praf de copt

Se bate untul la temperatura camerei, apoi adaugam zaharul si vanilia, continuam sa batem; Adaugam jumatate din faina amestecata cu praf de copt, apoi laptele ai apoi restul fainii; se coace la foc mediu, timp de 25-30 de minute pana devine rumen.
Se lasa la racit, apoi se faramiteaza si se amesteca cu crema de branza. Adaugati crema de branza treptat (eu am folosit aproximativ 300 g ) astfel incat sa obtineti o compozitie maleabila si de o consistenta potrivita: nici prea moale, dar nici prea sfaramicioasa.

Formam bilute de 2 cm diamentru;
Topim 50 g ciocolata pe aburi sau in microunde, trecem varful fiecarui betisor prin ciocolata si apoi il infigem in bilute. Dam bilutele la congelator pentru 30-60 minute, apoi le trecem prin ciocolata topita pe aburi, de preferat cu un continut mare de cacao, pentru a se intari frumos! Se lasa la uscat, infipte intr-un polistiren.

Apoi le puteti orna dupa bunul plac!



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu