De curand, am avut de facut 300 de macarons si am fost cam nemultumita de rezultatul obtinut prin metoda franceza (care foloseste bezeaua frantuzeasca) asa ca am incercat-o pe cea italiana si am fost placut surpinsa: fursecuri impecabile!
Reteta nu difera mult, doar procedura.
Ingrediente:
200 g faina de migdale
200 g zahar praf
200 g zahar tos
50 g apa
150g albusuri
- Blenduim faina de migdale impreuna cu zaharul praf;
- Se amesteca zaharul tos cu apa intr-o cratita inalta (ibric) si se fierb pana se topeste zaharul si siropul ajunge la 118 grade;
- Intre timp se bat jumatate din albusuri (75 g); in momentul in care siropul ajunge la 118 grade, albusurile trebuie sa fie bine batute;
- Turnam incet siropul peste albusuri, in fir subtire, timp in care mixam la viteza minima, apoi marim treptat viteza si mixam pana obtinem o bezea tare, frumoasa si rece;
- Cealalta jumatate de albusuri le amestecam cu faina de migdale + zaharul pudra;
- Se amesteca cu spatula bezeaua si compozitia de faina de migdale;
- Se formeaza mici fursecuri, se lasa la uscat 30 minute si apoi se coc la 150 grade, timp de 12 minute;
Sper sa le incercati si voi si sa aveti succes!
Nu am incercat niciodata metoda asta, dar m-ai convins, arata perfecte, o voi retine pentru data viitoare cand ma apuc de macarons :)
RăspundețiȘtergereMihaela, mie mi-a placut mai mult metoda asta....e mai putin capricioasa. Cu bezea franceza se mai intampla sa crepe macarons-ii sau sa nu faca piciorus, dar cu bezeaua italiana, au iesit TOTI frumosi, singura conditie e sa fie bine de tot uscati!
RăspundețiȘtergereCe inseamna "Cealalta jumatate de albusuri le amestecam cu faina de migdale + zaharul pudra"? Din jumatatea asta nu trebuie sa obtinem tot o bezea in care sa incorporam faina de migdale si zaharul pudra?
RăspundețiȘtergereExact, cele 75 g de albusuri le punem nebatute peste migdale + zahar. Succes!!
ȘtergereMultumesc pentru ajutor, Rebeca. Sper sa reusesc. Cu metoda frantuzeasca nu am avut rezultate prea bune.
RăspundețiȘtergereCealalta jumatate de albusuri nu se bate deloc?
RăspundețiȘtergere