Am folosit ca inspiratie reteta de New York Cheesecake, doar ca am inlocuit faina cu budinca, pentru un plus de aroma. Si am mai adaugat mascarpone.
Avem nevoie de:
300 g biscuiti digestivi
100 g unt
600 g crema de branza
250 g mascarpone
150 g zahar
2 vanilii
100 g smanatana
3 oua si un galbenus
o budinca de vanilie
ciocolata sau gem pentru servire
Biscuitii se sfarma bine apoi se adauga untul topit pe aburi. compositia obtinuta se aseaza intr-o tava, preferabil cu marginile detasabile, apasand cu degetele pentru a obtine o crusta subtire si cat de cat uniforma. Se da 10 minute la cuptor, apoi se lasa la racorit pana ne ocupam de crema.
Se mixeaza toata ingredinetele ramase, in afara de cele destinate ornarii, se aseaza crema peste crusta racita si se mai da la cuptor pentru inca 45 minute, pana se rumeneste.
Se lasa la rece cateva ore si apoi se serveste cu ciocolata topita, razuita, cu dulceata sau cu orice altceva va doriti. Mie imi place si varianta cu branza de vaca, dar asa, cu crema de branza de tip Philadelphia iese mult mai fina!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu