Dupa o pauza lunga de o luna in care nu am facut nimic dulce, am indraznit in sfarsit sa pornesc cuptorul si am facut o prajitura buna cu branza. E o combinatie reusita intre prajitura noastra clasica cu branza si cheesecake-ul american.
Avem nevoie de:
200 g faina
120 g unt
100 + 150 + 150 g zahar
7 oua
un praf de copt
700 g branza de vaci
2 linguri smantana
300 ml lapte
3 linguri gris
un zahar vanilat
putina sare
Umplutura o obtinem amestecand branza cu 4 oua intregi, smantana, 150g zahar, 300 ml lapte si zaharul vanilat. Toate acestea se amesteca si se toarna pete blat.
Le dam la cuptor, la foc mediu si cand este inchegata aproape de totasezam deasupra bezeaua obtinuta din 3 albuse batute spuma cu 150 g zahar si putina sare.
E gata cand s-a colorat frumos deasupra.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu