duminică, 23 septembrie 2012

Dots



Mi-am dorit dintotdeauna sa realizez un desert care semene cat mai mult cu batoanele Dots din comert. Le-am schimbat forma, gandindu-ma ca va fi mai usor sa le trec prin ciocolata daca le formez pe bat, dar gustul a ramas acelasi, inconfundabil, unic. Am vrut, de asemenea, sa creez o variatiune de cake pops  speciala pentru copii, mai sanatoasa si iata ce a iesit.

Gustul desavarsit este dat de:
- 200 g branza de vaci cremoasa
- 3 linguri zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilat
- esenta de portocale dupa gust
- 300 g ciocolata

Se amesteca branza cu zaharul vanilat si zaharul pudra pana obtinem o pasta fina; daca nu gasiti branza broaspata si moale, combinati branza de vaca cu branza tip philadelphia. Formam bilute, apoi , la fel ca si in cazul cake pops-urilor infigem in fiecare biluta cate un bat de acadea, trecut pentru inceput prin ciocolata topita. Aici topim doar 10-20 g ciocolata in cuptorul cu microunde. Dam bilutele la congelator pentru minim o ora; cu cat vor fi mai inghetate, cu atat va fi mai usor de lucrat la etapa urmatoate. Topim toata ciocolata pe aburi si trecem bilutele prin ciocolata, apoi le infigem intr-un polistiren ca sa se intareasca frumos.
Asta e tot, dar rezultatul va fi foarte apreciat!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu