Avem nevoie de:
- 400 g unt gras
- 150 g zahar praf
- 2 galbenusuri
- 800 g faina
- o lingurita praf de copt
- o vanilie
- 250 g migdale
- 50 ml coniac
- zahar praf pentru presarat
Pentru inceput prajim putin migdalele si le tocam grosier.
Faina se cerne impreuna cu praful de copt si vanilia.
Untul la temperatura camerei, se mixeaza pana se albeste, apoi adaugam zaharul pudra, galbenusurile si continuam sa mixam pana se omogenizeaza. Adaugam si coniacul in unt, apoi migdalele si, la final, faina, amestecand in continuu.
Aluatul e destul de sfaramicios si nu se poate intinde intr-o singura foaie, asa ca eu am format bilute, le-am aplatizat si am decupat cu o forma rotunda. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc aproximativ 20 minute la foc mediu.
Dupa ce le scoatem din cuptor le dam prin mult zahar praf.
Daca le pastrati intr-o cutie cu capac, rezista foarte mult timp, fara sa le fie afectata aroma sau consistenta.
Pofta buna!
Varianta greceasca a turtelor dulci? :)) Cel putin asa arata. Sunt curioasa ce textura au... sunt mai sfaramiciosi?
RăspundețiȘtergereNu prea seamana cu turta noastra dulce, nu e atat de dulce, nu are nici aroma de miere si cuisoare si sunt mai sfaramicioase. Merita incercate!
Ștergere