sâmbătă, 3 mai 2014

Tosca cu cafea


Am transformat putin reteta prajiturii Tosca (o gasiti pe foarte multe bloguri) pentru a corespunde mai mult gusturilor noastre :)

Avem nevoie de:

Blat:
8 albusuri
200 g zahar
2 linguri faina
50 g mac
100 g cocos
un praf de copt

Crema:
8 galbenusuri
250 g zahar
1,5 plicuri de ness
100 ml lapte
300 g unt

300 g biscuiti insiropati in cafea

Glazura:
200 g ciocolata
200 ml smantana  pt frisca

Mod de lucru:

Blat: 
Se bat bine albusurile cu zaharul, apoi se adauga toate celelalte ingrediente 
amestecate in prealabil  intr-un bol.
Se coace un blat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, timp de 25-30 minute.

Crema:
Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam cafeaua ness diluata in laptele caldut.
Se pun pe aburi si se fierb minim 10-15 minute.
Dupa ce se raceste de adauga untul la temperatura camerei.

Se aseaza crema peste blatul racit, apoi un strat de biscuiti ce ii trecem scurt prin cafea si apoi 
Glazura ce o obtinem topind pe aburi ciocolata cu smantana pentru frisca.
Pofta buna!

Impreuna cu alte prajituri:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu