sâmbătă, 20 aprilie 2013

Strudel crocant cu mar



Aceasta e retea mea preferata de strudel cu mar.
 Imi place mai ales aluatul, crocant si bine rumenit.
Marul se poate inlocui si cu dovleac.

Aveti nevoie de:
 o cana lapte
2 linguri smantana
un varf de cutit de sare
un ou
aproximativ un kg faina
250 g unt
scortisoara
zahar
3 kg mere

Intai de toate facem un aluat din lapte, smantana, sare, un galbenus si faina cat cuprinde;
Separat framnatam margarina Unirea cu 7 linguri faina, pana obtinem o pasta.
Intindem primul aluat si il ungem cu pasta de margarina.
Il rulam (ca si cozonacul) si il lasam asa 10 minute sa se "odihneasca".
Intre timp curatam si razuim merele.
Apoi impartim aluatul  in 5 parti egale, care le intindem pe rand  in foi subtiri, dreptunghiulare;
Pe una din lungimi asezam un rand de mar razuit si stors, peste care presaram zahar dupa gust, scortisoara si putin gris;
 Il rulam, il asezam intr-o tava unsa cu ulei;
Cand am terminat toate cele 5 rulade, le ungem cu albusul batut, le portionam si 
le dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit;
Cand se racesc, presaram zahar pudra si...
Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu