sâmbătă, 30 martie 2013

Brownie & Cheesecake & Caramel


Nu-mi aduc aminte de cand planific acest tortulet.
Oricum de foarte mult timp, doar ca mi se parea prea decadent pentru o zi obisnuita, asa ca am asteptat o ocazie mai speciala.
Reteta originala o gasiti aici, un site delicios!

Ingrediente

Blat
200 g unt
200 g ciocolata
150g zahar
4 oua
4 linguri faina
2 linguri amidon
un praf de copt
putina sare

Chesecake
400 g crema de branza
2 linguri smantana
150g zahar pudra
un plic budinca de vanilie
3 oua2 linguri unt de arahide
o lingurita praf de copt
o lingura zeama de lamaie

Crema
2 cutii lapte condensat
150 g caramele
alune prajite, nesarate

Decor
200 g ciocolata neagra
400 ml frisca

Pt. blat se topeste zaharul, untul, ciocolata. Se lasa la racit, apoi incorporam galbenusurile, unul cate unul, faina, amidonul, praful de copt, albusurile batute bine cu putina sare. Se coc 2 blaturi in tavi cu diametrul de 20 cm, la foc mic, aproximativ 50 minute.

Pt. cheesecake mixam branza cu smatana si zaharul pudra, adaugam ouale pe rand, praful de budinca, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie, untul de arahide.
Se coc tot 2 blaturi, in aceleasi tavi, la foc mic, pana se rumenesc.

Pt. crema, facem dulce de leche din 2 conserve de lapte condensat, asa cum am procedat aici, doar ca mai adaugam si caramele.

Asamblare
blat Brownie 1
1/3 din caramel
alune prajite
un cheesecake
1/3 caramel
alune prajite
al doilea blat brownie
1/3 caramel
alune brajite
ultimul cheesecake
Se imbraca in ganaj din 200 g  ciocolata, amestecat cu inca 200 ml frisca batuta.

Pofta buna!



Prajitura cu visine si cocos


Daca si voi va ganditi deja la ce bunatati veti face de Paste, va propun o prajitura cu cocos si visine, una din combinatiile noastre preferate.

M-am inspirat de aici.

Ingrediente

Blat:
6 oua
300 ml lapte
200 ml ulei
220 g faina
300 g zahar
70 g cacao
un praf de copt
un zahar vanilat 

Crema:
150 g ciocolata alba
100 g nuca de cocos
500 ml lapte
2 galbenusuri
1 lingura amidon
150 g zahar
2 linguri miere
300 ml frisca lichida
15 g gelatina
lichior de cocos
un compot de visine


Mod de preparare:

Blat:
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi se adauga uleiul, laptele si vanilia. Se mai adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Albusurile se bat spuma  cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in prima compozitie.
Se fac doua blaturi.
Se foloseste o tava dreptunghiulara (normala) tapetata cu hartie de copt.
Se coace pentru 10-15 minute, la temperatura medie.

Crema:
Laptele si nuca de cocos se pun la fiert pana dau un clocot, apoi se strecoara. Laptele se pune din nou pe foc impreuna cu ciocolata pana ce aceasta se topeste.
 Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga vanilia si amidonul; la final  se adauga laptele. Compozitia rezultata se pune din nou in cratita si se pune pe foc mic, pana se ingroase; se lasa deoparte sa se racoreasca.
Gelatina se hidrateaza in 3 lg de apa rece, apoi se adauga aprox 100 ml lichior de cocos, se dizolva cateva secunde la microunde si
se incorporeaza in crema de cocos.
Crema se lasa la racit apoi se adauga frisca batuta bine cu doua linguri de miere.
Se lasa la racit 30 minute in frigider.

Asamblare: un blat insiropat cu zeama de visine
visine din compot
3/4 din crema
blatul al doilea insiropat
crema ramasa
fulgi de nuca de cocos

Pofta buna!


sâmbătă, 23 martie 2013

sâmbătă, 16 martie 2013

Tort elegant



Un tort pentru  o mamica frumoasa!
La multi ani, Iuliana!

Angry Bird



Imi place sa primesc teme cat mai variate, asa ca m-am bucurat si cand am primit comanda pentru acest tort, chiar daca nu stiam mare lucru despre Angry Birds.
Cu siguranta Caleb stie mai multe! :)
Sper ca a fost pe placul lui tortul!
La multi ani Caleb!




sâmbătă, 9 martie 2013

Cheesecake cu vanilie



Am folosit ca inspiratie reteta de New York Cheesecake, doar ca am inlocuit faina cu budinca, pentru un plus de aroma. Si am mai adaugat mascarpone.

Avem nevoie de:
300 g biscuiti digestivi
100 g unt
600 g crema de branza
250 g mascarpone
150 g zahar
2 vanilii
100 g smanatana
3 oua si un galbenus
o budinca de vanilie
ciocolata sau gem pentru servire

Biscuitii se sfarma bine apoi se adauga untul topit pe aburi. compositia obtinuta se aseaza intr-o tava, preferabil cu marginile detasabile, apasand cu degetele pentru a obtine o crusta subtire si cat de cat uniforma. Se da 10 minute la cuptor, apoi se lasa la racorit pana ne ocupam de crema.
Se mixeaza toata ingredinetele ramase, in afara de cele destinate ornarii, se aseaza crema peste crusta racita si se mai da la cuptor pentru inca 45 minute, pana se rumeneste.
Se lasa la rece cateva ore si apoi se serveste cu ciocolata topita, razuita, cu dulceata sau cu orice altceva va doriti. Mie imi place si varianta cu branza de vaca, dar asa, cu crema de branza de tip Philadelphia iese mult mai fina! 
Pofta buna!



sâmbătă, 2 martie 2013

Coccolino



Un tort  care nu stiu cui ii este destinat.
Oricine ar fi, sper sa-i fi placut si si sa bucure de surpriza dulce.
Eu una m-am delectat realizandu-l, fiindca n-am avut specificatii clare si l-am facut dupa placul meu!


Mickey si prietenii



Se pare ca aceasta tema nu se demodeaza niciodata.
Mi-a facut placere sa o abordez din nou, de data aceasta pentru un baietel care implineste 3 anisori.
La multi ani, Dragos!